Pasen in groep 6

De dagen vliegen voorbij in het voorjaar, hard werken wordt afgewisseld met leuke activiteiten.
Zo heeft groep 6 hard gewerkt aan:
klokkijken, werkwoorden in de tegenwoordige tijd en de verleden tijd herkennen, spellingswoorden met ’s bijvoorbeeld ’s nachts, afkortingen en hoofdlettergebruik bij namen, plaatsen, landen en steden.

Methodetoetsen
De afgelopen weken stonden in het teken van toetsen. Er is weer hard ons best gedaan op de rekentoets, taaltoets, topotoets, woordenschattoets en begrijpend lezen toets.

Leuke activiteiten
Maar wij hebben het harde werken afgewisseld met leuke activiteiten zoals: het bezoek aan het theater en het versieren van de paastasjes. Het wegbrengen van de paastasjes naar de ouderen die zo ontzettend blij waren met hun cadeau. Het vieren van Pasen.

Pasen
De ochtend startte goed met een heerlijk ontbijt verzorgd door de ouders van de ouderraad. Dat was smullen van de heerlijke broodjes! Aan het eind van de ochtend hebben wij geluisterd naar de prachtige verhalen die leerlingen uit verschillende klassen hadden voorbereid. Het verhaal over Mozes, die het Egyptische volk redde, het laatste avondmaal van Jezus en het opstaan uit de dood, maar ook over de rode vogel die eerst niet welkom was in de kleurenboom was een mooi verhaal met DVD erbij. De viering werd afgesloten met het bekend maken van het opgehaalde bedrag voor Edukans. Er is een hoop geld door alle klassen opgehaald en de kinderen hebben daar allemaal ontzettend hun best voor gedaan! Knap hoor, een bedrag van +1200,- euro!
In de middag heeft groep 6 gezocht naar paaseieren in het park en zo hebben wij de dag goed af kunnen sluiten. Klaar om thuis Pasen te vieren. 

Belangrijke data:
12-04: Schoolreis
13-04: ADV 1 t/m 8
17-04: topotoets hoofdstuk 6 Zuid-Nederland
23-04: Aardrijkskundetoets hoofdstuk 6
27-04: continurooster, school uit om 14:00
28-04 t/m 13-05: meivakantie

Juf Kim
Terug naar overzicht
Media
  • DSC_0318.JPG

Inschrijven nieuwsbrief

Scholen:
© 2011 - Sint Bernardusschool
Bosboomlaan 5, 3116 JB, Schiedam - Telefoon: (010)4265810 - E-mail: directiesintbernardus@siko.nl
Groep 1a en 1b: Van Ostadelaan 120, 3117 XM Schiedam