TSO Bernardus

Onze school heeft de mogelijkheid tot Tussen Schoolse Opvang (TSO). Deze wordt georganiseerd door KomKids. De coördinator van de TSO is Karin Maasdam-Schrijver en in dienst bij KomKids. Zij is verantwoordelijk voor de gehele administratie en organisatie van de TSO. Samen met een team van vrijwillige medewerkers voert ze de TSO uit. Alle TSO-medewerkers zijn in het bezit van een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG).

Aanmelden

Van alle kinderen die voor het eerst gebruik maken van de TSO, ontvangt de coördinator graag van tevoren een volledig ingevuld inschrijfformulier per kind. Dit formulier is te verkrijgen bij de TSO-coördinator, de directie of te downloaden via onderstaande link.

Op het formulier kunt u aangeven op welke dagen uw kind naar de TSO komt. Daarnaast welke bijzonderheden u met ons wilt delen om de opvang voor uw kind zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het ingevulde inschrijfformulier kunt u afgeven bij de directie, de conciërge of tussen 11.30 en 14.00 uur bij Karin zelf.

Wilt u van tevoren eerst eens komen kijken bij de TSO en kennismaken met het team, dan bent u van harte welkom! U kunt daarvoor contact opnemen met Karin.

Opgeven en afmelden van uw kind/eren, anders dan ons al bekend is door middel van het formulier, kunt u doorgeven via de app of een sms naar 06-12476083, of door een e- mail te sturen naar tsobernardus@komkids.nl. Heel graag vóór 9.00 uur in verband met de planning van het aantal vrijwilligers voor die dag.

Kosten

De kosten voor de TSO bedragen vanaf 1 januari 2023 € 2,85 per keer/ per kind, wanneer u vaste dagen heeft doorgegeven. Incidenteel gebruik maken van de TSO kan ook. Dit kost € 2,85 per keer.

Om het geheel goed te administreren, maken wij gebruik van het Opvang- en Registratie Systeem (ORS). Elk kind heeft daarin een eigen digitale kaart. 

Bij verschillende kinderen uit één gezin worden de kaarten aan elkaar gekoppeld; zo ontstaat één gezamenlijk familiesaldo.

U maakt een bedrag van minimaal €25,- over; komt uw saldo onder de €10,- dan krijgt u het verzoek om uw saldo op te hogen. U maakt dit bedrag over naar NL 57 INGB 0008986820 t.n.v. KomKids aan Tafel, onder vermelding van de naam van uw kind/eren en de groep/en. Ook kunt u kiezen voor een periodieke overschrijving. Dat regelt u zelf via uw eigen bank. Gemakkelijk en nooit meer een saldo tekort.

Bij een tekort kan uw kind geen gebruik maken van de TSO. Houd dus zelf uw saldo goed in de gaten! Daarnaast moet u over een kloppend en werkend e-mailadres beschikken. U ontvangt namelijk wekelijks van ons een saldo-overzicht via de e-mail, met het aantal TSO beurten van die week. 

Meer informatie kunt u in onze betalingsvoorwaarden lezen.

Organisatie

Wij streven ernaar om zoveel mogelijk vaste medewerkers op vaste groepen te zetten. Zo leren medewerkers, leerkrachten en kinderen elkaar kennen wat de overgang tussen school en pauze makkelijker maakt. Ook is er, indien nodig, een moment van overdracht tussen leerkracht en medewerker aan het begin en einde van de lunchpauze. In he rooster gaan we er vanuit dat er een medewerker op gemiddeld 15 kinderen staat. Verder hanteren we dezelfde gedragsregels als school.

De groepen 1/2 t/m 8 eten en spelen op school. De TSO is verdeeld in drie keer 20 minuten. Iedere groep heeft hierin zijn eigen rooster van eten, buitenspelen en binnen spelen.

De kinderen kunnen tijdens het binnen spelen in de aula knutselen, kleuren, een spelletje spelen of gewoon even relaxen. Buiten worden er verschillende activiteiten aangeboden: een potje voetballen, een potje tafeltennis, touwtjespringen, etc.

Brood en drinken dient u zelf mee te geven. Zowel school als wij van KomKids vinden een gezonde voeding heel belangrijk. Bent u op zoek naar tips voor een gezonde lunch? Kijk dan eens op:

Wat geef ik mijn kind voor ontbijt, lunch en broodbeleg? Voedingscentrum

Ieder kind eet tenminste één boterham op. Allergieën en andere aandachtspunten rondom eten of voeding horen wij van tevoren graag van u. U kunt dat doorgeven via het inschrijfformulier of tijdens de kennismaking met Karin op de TSO, indien u daarvoor kiest.

Wij vinden het prettig als u de naam van uw kind op de trommel, beker en tas zet. Dat scheel een uitzoekwerk wanneer er iets blijft liggen.

De kinderen worden rond 13.05 uur teruggebracht naar de klas. De vrijwilliger wacht met het verlaten van de klas totdat de leerkracht terug is en een overdracht heeft gedaan.

Wordt u enthousiast over de TSO na het lezen van deze informatie? En overweegt u om vrijwilliger te worden? Kom dan een keertje meedraaien. U bent van harte welkom om ons TSO-team te versterken. Wij kunnen altijd extra handen gebruiken!

Gegevens

Wilt u nog meer weten? Neem dan contact op met:

Karin van Maasdam-Schrijver
coördinator TSO Bernardus
06-12476083
tsobernardus@komkids.nl

TSO Bernardus inschrijfformulier.pdf
TSO Bernardus algemene en betalingsvoorwaarden.pdf