TSO Bernardus

Onze school heeft de mogelijkheid tot Tussen Schoolse Opvang (TSO). Deze wordt georganiseerd door KomKids. De coördinator van de TSO is Karin Maasdam-Schrijver en in dienst bij KomKids. Zij is verantwoordelijk voor de gehele administratie en organisatie van de TSO. Samen met een team van vrijwillige medewerkers voert ze de TSO uit. Alle TSO medewerkers zijn in het bezit van een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG).

Aanmelden

Van alle kinderen die voor het eerst gebruik maken van de TSO, ontvangt de coördinator graag van tevoren een volledig ingevuld inschrijfformulier per kind. Dit formulier is te verkrijgen bij de TSO-coördinator, de directie of te downloaden via onderstaande link.

Op het formulier kunt u aangeven op welke dagen uw kind naar de TSO komt. Daarnaast welke bijzonderheden u met ons wilt delen om de opvang voor uw kind zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het ingevulde inschrijfformulier kunt u afgeven bij de directie, de conciërge of tussen 11.30 en 14.00 uur bij Karin zelf.

Wilt u van tevoren eerst eens komen kijken bij de TSO en kennismaken met het team, dan bent u van harte welkom! U kunt daarvoor contact opnemen met Karin.

Opgeven en afmelden van uw kind/eren, anders dan ons al bekend is door middel van het formulier, kunt u doorgeven via de app of een sms naar 06-12476083, of door een e- mail te sturen naar tsobernardus@komkids.info; dit vóór 9.00 uur in verband met de planning van het aantal vrijwilligers voor die dag.

Kosten

De kosten bedragen € 2,60 per dag/ per kind wanneer er vast gebruik wordt gemaakt van de TSO. Incidenteel gebruik maken van de TSO kan ook. Dit kost € 3,20 per keer. Voor de verwerking in onze administratie zijn vaste TSO dagen handig, want dat kost het minste tijd. En u als ouder dus geld. Vandaar het verschil in tarief.
Om het geheel goed te administreren, maken wij gebruik van het Opvang- en Registratie Systeem (ORS). Elk kind heeft daarin een eigen digitale kaart. 

Bij verschillende kinderen uit één gezin worden de kaarten aan elkaar gekoppeld; zo ontstaat een gezamenlijk familiesaldo.

U maakt een bedrag van minimaal €25,- over; komt uw saldo onder de €10,- dan krijgt u het verzoek om uw saldo op te hogen. U maakt dit bedrag over naar NL 57 INGB 0008986820 t.n.v. TSO Bernardus, onder vermelding van de naam van uw kind/eren en de groep/en. Ook kunt u kiezen voor een periodieke overschrijving. Dat regelt u zelf via uw eigen bank. Bij een tekort kan uw kind geen gebruik maken van de TSO. Houd dus zelf uw saldo goed in de gaten! Daarnaast moet u over een kloppend en werkend e-mailadres beschikken. U ontvangt namelijk wekelijks van ons een saldo-overzicht via de e-mail, met het aantal TSO beurten van die week. 

Meer informatie kunt u in onze betalingsvoorwaarden lezen.

Organisatie

De groepen 1/2 en 3 eten beneden in de speelzaal, de groepen 4 t/m 8 boven in de aula. Bij elke groep zijn minimaal twee vrijwilligers aanwezig. Wij streven ernaar dat er maximaal vijftien kinderen op één vrijwilliger is.

De groepen worden om 12.00 uur door één van de vrijwilligers opgehaald. De groepen 1, 2 en 3 gaan in de speelzaal aan tafel. Om ongeveer 12.30 uur mogen de kinderen, die klaar zijn, van tafel en gaan (buiten)spelen. 

Groep 4, 4/5 en 5 gaan om 12.00 uur aan tafel in de aula. Om 12.20 uur mogen de kinderen, die klaar zijn, van tafel en gaan (buiten)spelen. Groep 6 t/m 8 gaat eerst (buiten)spelen. Zij gaan om ongeveer 12.45 uur aan tafel.

Brood en drinken dient u zelf mee te geven. Eventueel kunt u gebruik maken van onze koelkast, beneden tegenover de speelzaal. Ieder kind eet tenminste één boterham op. Allergieën en andere aandachtspunten rondom eten of voeding horen wij van tevoren graag van u. U kunt dat doorgeven via het inschrijfformulier of tijdens de kennismaking met Karin op de TSO, indien u daarvoor kiest. De kinderen krijgen dagelijks wat extra's zoals o.a. fruit en rauwkost aangeboden.

Wilt u uw kinderen geen koolzuurhoudende dranken meegeven. Ook geen chips, lolly’s of kauwgum. Een klein snoepje voor na het eten is prima. Wij vinden het fijn, als u de naam van uw kind op het trommeltje, beker en de tas wilt zetten. De kinderen mogen zelf een keuze maken of ze binnen of buiten willen spelen. Groep 4 t/m 8 kan ook gebruik maken van de computers. Dit mag maximaal 20 minuten. Als de schooldeuren open gaan, mag uw kind terug naar de klas. Groep 1 en 2 worden in de klas teruggebracht.

Tostirooster

Iedere week verschijnt op Klasbordpagina TSO het tostirooster voor de groepen 4 t/m 8.

Het liefst hebben we een dubbele boterham met beleg, niet gesneden. Graag in een trommeltje, of boterhamzakje met naam. Dit voorkomt dat we de tosti’s aan het verkeerde kind teruggeven. Wij maken de tosti warm en snijden hem daarna door. Een tosti kan ook gemaakt worden van bruin brood of met een andere combinatie dan ham+kaas.

Gegevens

Wilt u nog meer weten? Neem dan contact op met:

Karin van Maasdam-Schrijver
coördinator TSO Bernardus
06-12476083
tsobernardus@komkids.info

TSO Bernardus inschrijfformulier.pdf
TSO Bernardus algemene en betalingsvoorwaarden.pdf